به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی نشست امروز سهشنبه (2 مهرماه) کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی، برگزار شد.
براساس این گزارش با توجه به اینکه گزارشهایی درباره واردات 140 هزار تن ذرت آلوده به کمیسیون رسیده بود، شکایت مورد نظر در سه جلسه با حضور مسئولان محترم از وزارت جهاد کشاورزی، اقتصاد و امور دارایی، سازمان اموال تملیکی، گمرکات جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهشهای مجلس، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور و سایر دستگاههای ذی ربط بررسی شد.
گفتنی است؛ بر اساس بررسیهای به عمل آمده با توجه به اینکه استانداردهای تعریف شده در کشور قابلیت مصرف ندارد، مقرر شد با هماهنگی لازم این میزان ذرت مرجوع یا امحاء شود یا به کشور دیگری که با این استانداردها هماهنگ است، ارسال شود.
براساس این گزارش؛ رئیس جمهور در این خصوص دستوری به وزارتخانه های کشور و اطلاعات داده و این روند در حال طی شدن است تا به یکی از تکالیف سهگانه عمل شود.
همچنین موضوع واردات پرونده 5 هزار و 200 تن شکر تاریخ گذشته نیز در سطح جامعه مطرح شده که این میزان از سوی گمرکات توقیف شده و از توزیع آن جلوگیری به عمل آمده است و با توجه به بررسیها در کمیسیون قرار شد با نظارت دستگاه قضایی و وزارت بهداشت این میزان شکر اگر قابلیت مصرف ثانویه دارد، مورد استفاده قرار بگیرد و در غیر این صورت امحاء شود.
گفتنی است؛ در ارتباط با کالاهای بلاتکلیف در گمرکات نیز در این نشست بحث و بررسی صورت گرفت و قرار شد وزارت اقتصاد سازوکاری را تعریف کند تا نسبت به تعیین تکلیف این کالاها در اسرع وقت اقدام شود و هر سه ماه یکبار گزارش را به کمیسیون اصل نود مجلس ارسال کنند.
همچنین مسئولان حاضر در نشست به کمبود تجهیزات و امکانات به ویژه ایکسری در گمرکات اشاره کردند، لذا قرار شد نامهای خطاب به رئیسجمهور تهیه شود و در آن تاکید شود که در لایحه بودجه سال 99 اولویت ویژه برای تهیه ایکسری و تجهیزات مورد نیاز گمرکات در نظر گرفته شود تا در مقابله با قاچاق کالا و تقویت تولید داخلی موثر عمل شود.
به گزارش پارلیران؛ بررسی این پرونده در کمیسیون اصل 90 به پایان رسید و در مواردی که جرمی اتفاق افتاده باشد، گزارشی به قوه قضاییه ارسال می شود، البته در پارهای موارد ورود قضایی صورت گرفته است که جمعبندی نهایی این گزارش به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد.