مهدی شیخ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در تشریح عملکرد فراکسیون احزاب و تشکلهای مدنی گفت: بحث مردم سالاری دینی و نقش مردم در حکومتها در جامعه جهانی به تعبیر دموکراسی و در جامعه ما به تعبیر مردم سالاری روز به روز گستردهتر میشود و نیاز به اینکه مردم باید مشارکت بیشتری در ارکان حکومت چه در عرصه تصمیمسازی و چه در عرصه تصمیمگیری داشته باشند، بیشتر احساس میشود. در نظام اسلامی نیز بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی، شوراها، شورای شهر و قسمتهای مختلف از مردم نظر خواهی میشود اما امروزه دیگر نقش مردم باید وسیعتر از این باشد.
تشکلهای غیرسیاسی مغفول مانده و اصلاحیه ماده 10 احزاب مشکل تشکلهای غیر سیاسی را حل کرده است
نقش تشکلهای مردمی و احزاب سیاسی روز به روز حیاتیتر میشود
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: در این راستا نقش تشکلهای مردمی و احزاب سیاسی روز به روز حیاتیتر میشود و باید در عرصه تصمیمسازیها و تصمیمگیریها حضور فعالتری داشته باشیم. در ایران متاسفانه این تشکلها آنطور که باید جان نگرفته بنابراین نیازمند پشتیبانی است تا بتوانند نقش خود را به درستی ایفا کنند. تشکلهای غیرسیاسی مغفول مانده و اصلاحیه ماده 10 احزاب مشکل تشکلهای غیر سیاسی را حل کرده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: در بحث تحذب میبینیم احزاب آن نقشی را که باید داشته باشند ندارند و این خلاء احساس شده و فقط در ایام انتخابات، لیستی ارائه میدهند و بعد از آن خبری از آنها نیست. احزاب هیچ نقشی در اتفاقاتی که در کشور میافتد اعم از بحرانهایی که ایجاد میشود، مسائل اقتصادی و اجتماعی ایفا نمیکنند و این یک خلاء است و از طرف دیگر تشکلهای غیر سیاسی با مشکلات بسیار زیادی رو به رو هستند.
احزاب هیچ نقشی در اتفاقاتی اعم از بحرانهایی که ایجاد میشود، مسائل اقتصادی و اجتماعی که در کشور میافتد ایفا نمیکنند
رئیس فراکسیون احزاب و تشکلهای مدنی اظهار داشت: حتی در مسائل پیش پا افتادهای که به رسمیت شناختن آنها از سوی قانون هم دچار مشکل است به همراه مشکلات ذکر شده باعث شد تا فراکسیون احزاب و تشکلهای مدنی تشکیل شود و چند ماهی است که فعالیت خود را شروع کرده و در عرصههای مختلف فعال است.
مشکلات تشکلهای مختلف را بررسی و حل کردیم
وی با بیان اینکه فراکسیون به دنبال صحبت با تشکلهای مختلف برای احصای مشکلات و حل آنها است، تصریح کرد: جلساتی با تشکلهای فرهنگی و معلمان سراسر کشور داشته و مشکلات آنها را بررسی کردیم. جلساتی با جامعه مهندسین مشاور داشتیم که مشکلات خود را بیان کردند. با تشکلهای مبارزه با فساد و شفافیت جلساتی برگزار و در حضور نمایندگان مجلس با برخی دیگر از تشکلها مشکلات بررسی شد. مشکلات تشکلهای جوانان را با وزارت ورزش پیگیری کردیم که منجر به طرح سوال از وزیر شد اما به دلیل اینکه وزیر قول دادند که این اتفاق بیفتد و مجلسشان برقرار شود، از سوال صرف نظر کرده و آنها اجرایی کردند و جلسه مجلس جوانان را تشکیل دادند.
برخی از احزاب سیاسی مغفول ماندند
وی افزود: یکی از مشکلات این بود که بیش از هزار تشکل وجود داشت و بعد از تغییراتی که در قانون احزاب ایجاد شده بود، برخی از آنها مغفول مانده بودند؛ با توجه به اینکه تشکلهای سیاسی بوده و بلاتکلیف بودند، مشکلات بسیاری داشتند به عنوان مثال یکی از این تشکلها، انجمن مهمندسین مشاور بود که با یک طیف وسیعی از مشکلات مالی و پیچیدهای مواجه شده بود.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کمیسیون شوراها یک اصلاحیه زده و دوفوریت آن رد شده بود و در مجلس رها شده بود که در این فراکسیون دوباره امضا جمع کرده و نوبت را دوباره جلو انداختیم و در مرحله بعد نیز وارد مذاکره شدیم و به دلیل اینکه وقت کمی از مجلس میگرفت، دوباره نوبت را با اختیارات هیات رئیسه مجلس جلو انداختیم و این قانون اصلاحیه ماده 10 احزاب را مصوب کردیم که مشکل 1300 تشکل با این اصلاحیه حل میشود.
مشکل مجمع ملی سمنهای جوانان برطرف شد
شیخ عنوان کرد: امیدواریم که در شورای نگهبان نیز این مسئله سریعتر بررسی شود تا مشکلات تشکلها برطرف شود. در دو مورد که مشکلات حادی وجود داشت به عنوان مثال معاون اول رئیس جمهور با وزیر ورزش و وزیر کشور از مجمع ملی جوانان رونمایی کردند و قرار بود که تشکیل شود اما این اتفاق نیفتاد که با پیگیریهای فراکسیون از طریق نمایندگان به وزیر تذکر داده و در مرحله بعدی طرح سوال شد که وزیر قول داد که انجام شود و در نهایت به ثمر رسید همچنین با کانونهای صنفی فرهنگی سراسر کشور نیز جلساتی داشتیم که پیگیری و برطرف شد.
احزاب سیاسی نقش همه جانبه خود را ایفا کنند
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: امیدوار هستم تا تمام مسئولان، سمنهای مردم نهاد را جدی بگیرند و نقش آنها را در جامعه امروزی بسیار مثبت ببینند و کمک کنند تا این تشکلها راه بیفتد و فعالیتهای خود را انجام دهد و از آنها به عنوان ابزار اجتماعی و مدنی استفاده کنند؛ در خصوص احزاب نیز امیدوارم تا احزاب سیاسی نقش همه جانبه خود را ایفا کنند نه اینکه در ایام انتخابات بروز کرده و لیستی ارائه دهند و بعد فراموش شوند و در عرصه اجتماعی و سیاست نقش و حضوری نداشته باشند./
پایان پیام